NE MOŽETE FIZIČKI SUDJELOVATI NA OVOM HODOČAŠĆU? PRIDRUŽITE SE MOLITVI HODOČASNIKA I POSTANITE: ANĐELI ČUVARI HODOČASNICI

POSTANI ANĐEO ČUVAR HODOČAŠĆA

Svima koji, bez obzira na dob, ne mogu pješačiti do Chartresa, ili su zadržani iz različitih razloga (obitelj, škola, profesionalne ili vjerske obveze, dob, fizičko stanje, hospitalizacija, iseljeništvo itd.) ponuđen je drugi način hodočašća. Tako se, u Francuskoj ili inozemstvu, ljudi svih doba i svih stanja duhovno sjedinjuju s hodočasnicima iz Chartresa i formiraju, u misijskom duhu, veliki globalni lanac molitve.

Tijekom trodnevnice Duha Svetoga, sjedinjeni s našim Gospodinom Isusom Kristom milosrđem, hodočasnici, hodajući i nehodajući, pridružuju se zajedničkom pristupu pokore, obraćenja srca, žrtve i apostolata. U zajedništvu svetih, pobožnošću Presvetom Srcu i marijanskom molitvom krunica, mole se za velike nakane Crkve, zovu na obnovu vladavine Krista Kralja nad narodima i uzajamno nose svoje nakane. Molitve koje će na duhovski ponedjeljak biti položene pod noge Gospe u katedrali u Chartresu. Među anđelima čuvarima hodočasnika su zajednice vjernika prisutne na više mjesta širom svijeta.

Anđeo čuvar hodočasnik može pratiti hodočašće individualno, s mjesta i u vrijeme koje sam odabere. Ali mnogi se odlučuju pridružiti se lokalnom ogranku, grupiraju se da mole meditacijsku krunicu unutar župe, kapele, škole, vojarne ili čak zatvora… Neki hodaju prema svetištu ili planiraju dugotrajnije duhovne aktivnosti (sv. Misa, ispovijed, govor na temu hodočašća, klanjanje, djelo milosrđa, procesije, Marijina posveta i dr.). Svatko ostaje slobodan organizirati svoje hodočašće u duhovnom zajedništvu prema svojoj osobnoj situaciji, dostupnosti i mogućnosti da se fizički susretne u ogranku s drugim hodočasnicima Anđela čuvara.

Obveze hodočasnika Anđela čuvara tijekom 3 dana hodočašća:

  1. Izmoliti hodočasničku molitvu.
  2. Moliti krunicu.
  3. Odvojiti vrijeme za molitvu (čitanja, meditacija na temu hodočašća).
  4. Bilo koja druga pobožnost, samostalno ili u ogranku, može se organizirati lokalno.

Organizator Notre-Dame de Chrétienté također nudi praćenje pripreme 33 dana za marijansko posvećenje.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfr3JSN-0CDZWv2wz76SlWq0wpbR_klAsjfhxd4SORBCFmk4g/viewform

Prethodni članakRaspored hodočašća
Sljedeći članakVažne informacije