IZDANI NASLOVI


Klaus Gamber

Reforma rimske liturgije [RASPRODANO]

povijesna pozadina i problematika (2019.)

Mons. Klaus Gamber (1919.-1989.) bio je istaknuti njemački liturgičar, ravnatelj Instituta za liturgijsku  znanost u Regensburgu. Njegova knjiga “Reforma rimske liturgije” detaljna je analiza liturgijskih promjena nakon 2. vatikanskog koncila i posljedica koje su ove opsežne promjene ostavile na život i praksu Katoličke Crkve. Gamberov kritički rad je naročito cijenio papa Benedikt XVI., te je istaknuo njegov veliki utjecaj pri izdavanju motuproprija „Summorum Pontificum“, koji je omogućio širu uporabu tradicionalne liturgije. J. Ratzinger je ujedno napisao i predgovor ove knjige. Reforma rimske liturgije početna je točka svake ozbiljnije kritike postkoncilskih litrugijskih promjena. Obogaćena je i setom vrhunskih kolor fotografija.

 


Mali misal

za tradicionalnu latinsku Misu (2020.)

S obzirom da su rasprodani svi primjerci 4. izdanja knjižice “Latinsko-hrvatski misal za tradicionalnu Misu”, Društvo “Benedictus” odlučilo se na velik iskorak s potpuno novim izdanjem misala za puk, pa je tako u povodu 10. obljetnice utemeljenja Društva pripremljen “Mali misal za tradicionalnu latinsku Misu”. Izrastao je iz svakodnevnog iskustva zajednice, no prije svega iz želja i potreba vjernika laika, kako bi im se omogućilo što plodonosnije sudjelovanje u bogoslužju. Osim Reda Mise na latinskom i crkvenoslavenskom jeziku, na 256 stranica Malog misala naći ćete obilje korisnih sadržaja – molitve, vjerske pouke i tumačenja liturgije, liturgijski kalendar, obrede sakramenata i na kraju, malu pjesmaricu s gregorijanskim i pučkim crkvenim napjevima. Usuđujemo se reći da će ova knjižica za vjernike privržene tradicionalnom obredu postati nezaobilazno pomagalo za dublje uranjanje u otajstva svete Mise.


vlč. Demetrius Manousos, OFM Cap

Upoznaj svoju Misu

(2021.)

Površnom promatraču ovaj naslov bi se mogao učiniti kao običan strip za mlađe uzraste. Međutim, strip “Upoznaj svoju Misu” sve je, samo ne običan. Unutar njegovih korica nalazi se pomno i postupno tumačenje tradicionalne latinske Mise obogaćeno vrhunskim ilustracijama. Ovaj naslov predstavlja teologiju svete Mise na vrlo jednostavan, a opet zanimljiv i informativan način. Premda je prvenstveno namijenjeno školarcima, ovo katehetsko pomagalo će i odraslima pružiti priliku da pobliže upoznaju misna otajstva. U stripu su obrađeni svi dijelovi sv. Mise, od priprave, oltara, liturgijskog ruha i posuđa, do liturgijskih čina. Ne moramo posebno istaknuti da ovaj naslov predstavlja idealan dar za Prvu Pričest, no nećete ni najmanje pogriješiti poklonite li ga bilo kome koga zanima otajstvo svete Mise po tradicionalnom rimskom obredu.

NASLOVI U PRIPREMI


Veliki katekizam

svetog Pija X. (2021?)

Među vjernicima naširoko poznati i cijenjeni Veliki katekizam sv. Pija X. u hrvatskom prijevodu nije dostupan preko 25 godina. S obzirom da interes za ovim naslovom ne jenjava, odlučili smo (kad to bude financijski moguće) prirediti novo izdanje ovog Katekizma, posebno prikladnog za vjernike privržene tradicionalnom obredu sv. Mise. Katekizam sv. Pija X. krasi jednostavnost i izravnost, sažetost, ali i bogatstvo sadržaja. Osmišljen je upravo za uporabu vjernika laika, i kao takav izvanredno je pomagalo za produbljivanje osnova katoličke vjere. Riječ je o kompendiju (osnovama) kršćanskog nauka kako ih je zamislio sv. Pio X. Uz navedeni kompendij u Velikom katekizmu nalazi se Naputak o blagdanima Gospodinovim, BDM i svetaca, Kratka povijest vjere i dodatak s molitvama i obrascima vjere.


Vaša velikodušnost pomaže nam ostvariti planirane projekte.

Pozivamo Vas da podržite naš rad novčanim donacijama na broj računa Društva Benedictus:

IBAN HR4124020061100591166
SWIFT/BIC ESBCHR22