Blog

Na blagdan sv. Marka 25.4. i sv. Kleta i Marcelina 26.4. u crkvi sv. Martina će se slaviti tradicionalne Mise u 18:30. Celebrant je vlč. Jakub Zentner iz Svećeničkog bratstva sv. Petra (FSSP)

Na Uskrs će se u crkvi sv. Martina u Zagrebu u 11:30 sati slaviti sveta Misa po tradicionalnom rimskom obredu.

Na nedjelju Glušnicu 2. travnja 2017. u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj (Mirogojska cesta BB) u 11:30 će svećenik Svećeničkog bratstva svetog Petra, vlč. Jérôme Bücker slaviti svetu Misu po tradicionalnom rimskom obredu.

Papinsko vijeće Ecclesia Dei dalo je sužbenio odgovor na pitanje jednog svećenika u kojemu tumače treba li svećenik tražiti od svoga biskupa posebno dopuštenje za slavljenje tradicionalne Mise u svojoj župi ili su mu dovoljne zakonske odredbe motuproprija Summorum Pontificum. Vlč. Zuhldorf nam daje analizu odgovora Papinskog vijeća.

19. veljače, na nedjelju Šezdesetnicu (Sexagesima) u zagrebačkoj crkvi sv. Martina slavit će se u 16 sati sveta Misa po tradicionalnom rimskom obredu!

U rubrici "Zaboravljena mudrost crkvenog Učiteljstva" donosimo vam hrvatski prijevod enciklike Benedikta XV "Pacem, Dei Munus Pulcherrimum" ("Mir, najljepši Božji dar“) iz 1920. godine.

Sv. Terezija iz Lisieuxa običavala je govoriti kako u ovom životu trebamo činiti male stvari s velikom ljubavlju. Jedna skromna redovnica će nam na divan način pokazati kako se i malim, neznatnim stvarima, može stvoriti pobožnije ozračje za slavljenje svete liturgije.

Vlč. Jérôme Bücker (FSSP) će ovoga tjedna u crkvi sv. Martina tri dana zaredom (na Bogojavljenje, u subotu i nedjelju) slaviti svete Mise po tradicionalnom rimskom obredu.

U crkvi sv. Martina na Božić će se u 11:30 slaviti tradicionalna Misa. Tom prigodom moći ćete kupiti i novi liturgijski kalendar, koji je upravo izišao iz tiska.

Ove, treće adventske nedjelje, u 16 sati će se u zagrebačkoj crkvi sv. Martina slaviti Misa po tradicionalnom rimskom obredu.