7. prosinca u crkvi sv. Blaža zbor “Harpa Dei” održat će koncert sakralne glazbe u crkvi sv. Blaža u Zagrebu (u 20 sati). Tri dana kasnije (10. prosinca) u istoj crkvi ovaj zbor pjevat će proprije na nedjeljnoj tradicionalnoj Misi u 16:45 (ujutro će pjevati i na sv. Misi po novom obredu u 11 sati). Nakon Zagreba imat će nastupe u još nekoliko hrvatskih gradova.

Zbor Harpa Dei čine tri sestre i brat (kako sami kažu, po krvi i po duhu): Nikolai, Lucia, Marie-Elisée i Mirjana Gerstner. Rođeni su u Njemačkoj, a odrasli u Ekvadoru, u Južnoj Americi. Njihovi duhovni temelji leže u dugogodišnjoj formaciji koju su stekli u katoličkoj redovničkoj zajednici.

Od 2011. godine, kao dio mirovne inicijative, braća i sestre su pozvani na evangelizaciju kroz svetu glazbu. U tom smislu Harpa Dei nastoji prikupiti najljepše pjesme iz različitih tradicija kako bi slavili Boga, a s druge strane prenijeli ljudima Gospodnju krasotu, koja na tako jedinstven način sjaji u sakralnoj glazbi.

Harpa Dei se nada da će moći pridonijeti oporavku i stvaranju osjetljivosti prema glazbenoj tradiciji sveopće Crkve, koja, prema riječima II. vatikanskog koncila, “predstavlja blago neprocjenjive vrijednosti, koje se ističe među svim ostalim izrazima umjetnosti”. (Konstitucija Sacrosanctum Concilium).

Snimke njihovih interpretacija možete poslušati na njihovom YouTube kanalu.

Dođite i dajte istinskoj sakralnoj glazbi mjesto koje s pravom zaslužuje.

Prethodni članak35 godina Svećeničkog bratstva svetog Petra
Sljedeći članakZidni liturgijski kalendar za 2024. godinu