S velikom radošću možemo vas obavijestiti da se od ove godine broj hrvatskih bogoslova u bogosloviji Svećeničkog bratstva sv. Petra (FSSP) u Wigratzbadu popeo na pet. Društvo za promicanje tradicionalne Mise “Benedictus” i ove godine je provelo akciju prikupljanja sredstava za pomoć u njihovom školovanju. S obzirom na veći broj bogoslova, iznos donacija je ove godine udvostručen kombiniranim sredstvima vjernika i Društva. Ostatak sredstava za njihovo školovanje podmiruju njihove obitelji i dobročinitelji iz inozemstva. Neovisno o provedenoj akciji, tijekom čitave godine možete dati svoj prilog za školovanje bogoslova putem računa Društva Benedictus (IBAN HR4124020061100591166) uz naznaku “Za školovanje bogoslova”. Osim školovanja, Društvo financijski prati i njihove posjete domovini. Pozivamo vas da njihova nastojanja i njihovu formaciju popratite s redovitom molitvom.

I ove godine bogoslovija FSSP-a u Wigratzbadu bogatija je za još jednog Hrvata

U kolovozu i rujnu bogoslovi FSSP-a su kao i prošlih godina posjetili domovinu, pa su vjernici kroz tjedan dana imali priliku susresti se s njima, sudjelovati na svetim Misama koje je slavio omiljeni vlč. Jérôme Bücker (FSSP) i slušati serijal kateheza koje su držali bogoslovi na temu „Stožerne kreposti u životu suvremenog katolika“. Jedna od novosti u ovogodišnjem programu bio je i obiteljski izlet upotpunjen molitvom i katehezom. U prilogu možete vidjeti fotografije iz programa njihovog boravka.

U većoj galeriji možete vidjeti set fotografija s nedjeljne trojne Mise.

Naši bogoslovi bili bi zahvalni kada biste im mogli pružiti nekoliko povratnih informacija o njihovom posjetu kako bi se mogli što više prilagoditi potrebama vjernika. U tu svrhu sastavili su kratku anketu koju mogu ispuniti svi oni koji su sudjelovali u aktivnostima ovogodišnjeg programa. Anonimnu anketu možete ispuniti na ovoj poveznici.