[KALENDARI SU RASPRODANI!]

Od idućeg utorka u prodaji se nalazi novi liturgijski kalendar za 2021. godinu. Njime započinjemo obilježavanje 10. godina od prve redovite javne tradicionalne Mise u Hrvatskoj (nakon stanke od skoro 50 godina uzrokovane liturgijskim promjenama krajem 60-ih godina prošlog stoljeća). U tih deset godina zajednica okupljena oko tradicionalne rimske liturgije od skromnih početaka u malenoj crkvici sv. Martina izrasla je u stabilnu i prespektivnu skupinu vjernika koji se sada okupljaju u prostranoj crkvi sv. Blaža, a velik dio i u crkvi u Sigetu.

Sama tradicionalna liturgija je od gotovo posvemašnje prezrenosti u našoj domovini, a često i mržnje, barem u Zagrebu došla do zasluženog mjesta u svakodnevici Crkve, čemu svjedoče i fotografije iz ovog kalendara koje ne obuhvaćaju samo fotografije tradicionalne liturgije iz crkava u kojima se redovito celebrirala, već i fotografije svetih Misa iz svetišta koja predstavljaju duhovno srce Nadbiskupije. Nadamo se da će srca i nekih drugih hrvatskih biskupa omekšati i da neće još dugo ostajati gluhi na molbe i vapaje vjernika iz drugih biskupija kako u domovini, tako i u susjednim zemljama.

U novom kalendaru će se tako naći svi redoviti celebranti tradicionalnih Misa u zagrebačkim crkvama i jedan svećenik koga ne možemo ubrojiti u njihove redove, ali je svojim nesebičnim pomaganjem zaslužio posebno mjesto u srcima vjernika ove zajednice, pa ga nikako nismo htjeli izostaviti. Posebno smo sretni što se u kalendaru nalazi i fotografija prvog celebranta naše zajednice, pokojnog preč. Stanislava Vitkovića, za što smo morali posegnuti u arhivu agencije Pixsell.hr. Njima zahvaljujemo što su u ovu svrhu ljubazno pristali spustiti cijenu otkupa fotografije. Ujedno zahvaljujemo i svim fotografima čiji su uraci omogućili da ovaj kalendar izgleda bolje nego ikada, iako primarne zasluge za to idu vrsnom grafičkom dizajneru, g. Hrvoju Abrahamu Milićeviću.

Kalendari se mogu kupiti prije ili poslije tradicionalnih Misa u crkvi sv. Blaža ili crkvi Uzvišenja Svetog Križa (Siget), čiji raspored možete naći ovdje, a iznimno putem dostave. Za narudžbu kalendara putem dostave potrebno je ispuniti ovaj obrazac.

Nakon podnošenja ispunjenog obrasca dobit ćete podatke za uplatu. Po potvrdi uplate kalendari se šalju na vašu adresu.

Cijena kalendara je 40 kn (+troškovi dostave). Za narudžbu do 2 kalendara cijena dostave je 20 kn, a za 3 ili više kalendara 30 kn.

[KALENDARI SU RASPRODANI!]

Prethodni članakSvećenička formacija u Svećeničkom bratstvu sv. Petra (2)
Sljedeći članakIzdavačka djelatnost Društva