Poziv vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije zainteresiranim za tradicionalnu Misu

Na poticaj i zamolbu Društva za promicanje tradicionalne Mise "Benedictus" ovim putem pozivamo vjernike s područja Splitsko-makarske nadbiskupije (osobito grada Splita) koji imaju želju prisustvovati dijecezanskoj tradicionalnoj Misi u Splitu da nam se jave privatnom porukom radi detalja oko pokretanja nove inicijative.

Svi točni termini tradicionalnih sv. Misa u Zagrebu odsada na našoj stranici

Kako bismo vjernicima olakšali snalaženje u promjenjivim terminima tradicionalnih Misa u Zagrebu, od ove nedjelje ćemo na našoj stranici objavljivati točna vremena tradicionalnih Misa svakoga tjedna.

Tradicionalna Misa od ove nedjelje u crkvi sv. Blaža, i to u novom terminu!

Sukladno dekretu uzoritog kardinala Josipa Bozanića, preč. Borna Puškarić imenovan je župnikom moderatorom župe sv. Blaža, što znači da će zajednica vjernika okupljena oko tradicionalne Mise pronaći svoj novi dom u crkvi sv. Blaža...

9.8.2020. sv. Misa u Zagrebu iznimno na drugoj lokaciji i u drugom terminu

Predragi u Kristu, u ovu nedjelju će se iznimno sveta Misa slaviti u kapeli Gospe Fatimske (ulaz pokraj crkve Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu) u 16:30, umjesto u crkvi sv. Jurja. Idućeg tjedna  (15....

5.7.2020. svete Mise u crkvi sv. Jurja iznimno u promijenjenom terminu

5.7.2020. će iznimno svete Mise u crkvi sv. Jurja (na Jurjevskoj 34) biti u 08:30 i 11:30 umjesto u redovnom terminu (u 09:30 i 11:00).

Blagoslovljen novi komplet liturgijskog ruha

Na svetkovinu Tijelova blagoslovljen je novi komplet misnog ruha kupljen velikodušnim donacijama vjernika tijekom Došašća.

Važna obavijest! Tradicionalna Misa u Zagrebu privremeno u novoj crkvi i u novom terminu!

Zbog oštećenja crkava Krista Kralja i sv. Katarine u potresu, nedjeljna tradicionalna Misa privremeno se seli u crkvu sv. Jurja na Jurjevskoj 34. Zbog ograničenosti kapaciteta, nedjeljom će se slaviti dvije Mise - u 9:30 i 11:00. Između Misa mogućnost za sv. ispovijed.

Prijenos Misa po tradicionalnom obredu iz Zagreba

Prijenosi svetih Misa po tradicionalnom rimskom obredu iz Zagreba i drugdje po svijetu.

Zidni liturgijski kalendar za 2020. godinu

Iz tiska je izišao novi liturgijski kalendar za 2020. godinu. Cijena kalendara je 40 kn, a tema je "Svečana pjevana Misa".

Važna obavijest! Tradicionalna Misa preko zime dobiva drugu crkvu i drugi termin (crkva sv....

Obavještavamo vas da će se u zimskom razdoblju, počevši od prve nedjelje Došašća - 1. prosinca 2019. celebracije tradicionalne Mise nedjeljom i zapovjedanim blagdanima preseliti u crkvu sv. Katarine na Gornjem gradu, i to u novom terminu, u 9:30 (umjesto u 11:00).