Danas na Veliki četvrtak, iz tiska je izašao strip “Upoznaj svoju Misu” u izdanju Društva za promicanje tradicionalne Mise “Benedictus”. Sasvim prikladno, s obzirom da se na današnji dan Crkva prisjeća ustanovljenja svete misne žrtve – veličanstvenog dara Euharistije u kojoj nam Isus daruje samoga sebe, kako bi se na čudesan i otajstven način ispunilo Njegovo obećanje: “Ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta” (Mt 28, 20). O tome nam govori i prikazna pjesma današnje Mise: “Našu žrtvu, molimo, Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, neka učini tebi ugodnom sam onaj koji je na današnji dan ovo naredio i poučio svoje učenike da se to čini njemu na spomen, Isus Krist, Sin tvoj, Gospodin naš“.

Jedna izreka glasi: “Ono što se ne pozna, to se i ne voli”. Stoga, upoznati i uzljubiti svetu Misu najvažnija je zadaća svakog katolika. Upravo iz tog razloga, Društvo Benedictus izdalo je ovaj strip, izvanredno pomagalo za poniranje u otajstva svete Mise. Uz pomoć izvanrednih ilustracija i katehetskih tumačenja detaljno su obrađeni svi dijelovi sv. Mise po tradicionalnom rimskom obredu, od priprave za Misu, liturgijskog ruha i posuđa do samih liturgijskih čina.

Naslovnica hrvatskog izdanja

Scenarij za strip (izvorno izdan 1954.) napisao je fra Demetrious Manousos O.F.M. Cap, a ilustrirao ga je Addison Burbank. Ovom prigodom se osobito zahvaljujemo nakladničkoj kući Svećeničkog bratstva sv. Petra (FSSP) za francusko govorno područje, Editions Nuntiavit, koja nam je bez naknade ustupila digitalno obrađene i očišćene datoteke stripa, koje su pomogle da zasja u novom svjetlu. Strip ima 96 stranica u boji, na kvalitetnom papiru u mekanom šivanom uvezu s klapnama, kako bi se produljila njegova trajnost.

Iako je strip idealan za školarce, a osobito kao poklon za prvopričesnike i odrasli će bez ikakvih problema moći uživati u ovom izdanju i produbiti svoje znanje o tradicionalnoj liturgiji. Zapravo, tko god pročita ovaj strip, bit će obogaćen brojnim novim spoznajama. U njemu se govori o jednostavnim, ali i složenim temama poput transupstancijacije, odnosa žrtava Starog zavjeta i Žrtve Novog zavjeta, strukturi svete Mise i mnogim drugim stvarima. Iz ovog stripa saznat ćete i kako se ponašati na sv. Misi, kako se pravilno pričestiti. Sva tumačenja liturgije upotpunjena su detaljima iz Svetog pisma, teologije i povijesti liturgije. Jamčimo vam da ćete se oduševiti ovim izdanjem. Želite li svoju djecu približiti otajstvima svete Mise? Onda svakako razmislite o nabavci ovog izdanja.

Strip “Upoznaj svoju Misu” može se kupiti prije i poslije tradicionalnih Misa u Zagrebu. Dostava je moguća po dogovoru. Ovaj naslov, kao i Mali misal za tradicionalnu latinsku Misu (meki uvez) mogu se kupiti i preko web shopa knjižare “Verbum”.

Cijena stripa u crkvi sv. Blaža (s popustom) bit će 50 kn, a puna cijena je 65 kn.

Podsjećamo vas da kupovinom ovog i drugih izdanja, ali i vašim donacijama podupirete rad Društva Benedictus i na taj način omogućujete nova izdanja:

Račun Društva za promicanje tradicionalne Mise “Benedictus”

IBAN HR4124020061100591166
SWIFT/BIC: ESBCHR22

Prethodni članakMali misal za 10 godina Društva “Benedictus”
Sljedeći članakPravoslavni svećenik: Katolici, sačuvajte rimsku liturgijsku tradiciju!