Dragi vjernici, obavještavamo vas da je 4 godine nakon iznenadne smrti preč. Stanislava Vitkovića, uzoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, imenovao njegovog nasljednika za redovito slavljenje tradicionalne Mise.

Tradicionalna Misa u crkvi sv. Martina slavila se redovito od 2011. -2014. , a zatim povremeno od 2014.-2018.

Preč. dr. Zvonimiru Kurečiću, rektoru crkve Krista Kralja na Mirogoju kardinal Bozanić povjerio je brigu za vjernike u Zagrebačkoj nadbiskupiji koji slave sv. Misu po izvanrednom obliku rimskog obreda, sukladno motupropriju Summorum Pontificum.

Preč. dr. Zvonimir Kurečić

Također, zajednica okupljena oko tradicionalne Mise dobiva i “novi dom”. Svete Mise po tradicionalnom obredu odsad će se slaviti u zagrebačkoj crkvi Krista Kralja na Mirogoju (Mirogojska cesta BB) u zasad nepromijenjenom terminu u 11:30 sati. Mise će se najvjerojatnije početi slaviti počevši od prve nedjelje u svibnju, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Tradicionalna Misa u Crkvi Krista Kralja na zagrebačkom Mirogoju

U ove četiri godine zajednica vjernika oslanjala se na pomoć svećenika dobročinitelja koji su nesebično odvajali svoje vrijeme putujući stotinama kilometara kako bi za njih slavili svetu Misu po tradicionalnom rimskom obredu u crkvi sv. Martina. Ovim putem željeli bismo im od srca zahvaliti na njihovoj pomoći. Dragi Bog će im radi toga zasigurno podariti svakovrsne milosti. S njima i dalje ostajemo ujedinjeni u molitvi, a nadamo se i povremeno u zajedničkom slavljenju svete Mise.

Ovdje možete pročitati obavijest koju je Zagrebačka nadbiskupija uputila Društvu za promicanje tradicionalne Mise “Benedictus”:

Ovime obavještavamo poštovani Naslov da je kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, Odlukom broj: 760/2018., od 10. travnja 2018. godine, preč. dr. Zvonimiru Kurečiću, rektoru crkve Krista Kralja na Mirogoju, povjerio brigu za vjernike u Zagrebačkoj nadbiskupiji koji Sv. Misu slave po izvanrednom obliku, prema obredu Rimskog misala, objavljenog 1962. godine, a u smislu odredbi motuproprija pape Benedikta XVI. – Summorum pontificum.

Nadbiskup je ujedno odredio da se u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, počevši od prve nedjelje mjeseca svibnja ove godine, svake nedjelje i zapovijedanog blagdana u 11,30 sati, slavi Sv. Misa po Misalu Sv. Ivana XXIII.

Ujedno obavještavamo da je crkva Krista Kralja na Mirogoju jedina crkva na području Zagrebačke nadbiskupije u kojoj se okuplja zajednica vjernika koji Sv. Misu slave po izvanrednom obliku.