Misija sv. Ivana Kapistrana

“Izvanredna vjera” je nova televizijska emisija u trajanju od 30 minuta, emitira se jednom mjesečno na američkoj katoličkoj televiziji EWTN (Eternal Word Television Network). Slavi ljepotu klasične katoličke sakralne umjetnosti, arhitekture, glazbe i liturgije. Poseban naglasak stavlja na izvanredni (tridentski) oblik Mise. Posljednjih godina klasični oblik katoličkog bogoslužja doživio je pravi preporod, naročito među mlađom populacijom, i kao takav predstavlja bogat izvor svećeničkih i redovničkih poziva.

Izvanredna vjera predstavlja nezavisno produciran i financiran pothvat koji smjera predstavljanju svijeta svete Tradicije katolicima i nekatolicima koji nemaju nikakvog, ili imaju vrlo malo iskustva s njome. Ova emisija kombinira bogat audiovizualni putopisni format s zanimljivim ljudskim pričama uzetim iz cvatućih zajednica tradicionalnih katolika diljem svijeta. U svakoj epizodi Izvanredne vjere posjetit ćemo različite lokalitete, kao i povijesne crkve, te čuti intervjue s klericima i vjernicima laicima koji stoje iza restauracije klasičnog katolicizma. Ovaj program neće se baviti teškim teološkim temama, već će naprosto težiti tome da pokaže koliko je katolička tradicija važna za suvremeni život.

Izrada ove serije traje već dvije godine, a njeni utemeljitelji su dvoje veterana promocije tradicionalne liturgije: izvršni producent, pisac i voditelj Alex Begin, dugogodišnji organizator tradicionalnih latinskih Misa u detroitskoj nadbiskupiji, kao i biskupiji London u kanadskoj državi Ontario, te irsko-engleska novinarka Mary O’Regan, koja je napisala, producirala prve dvije epizode, a ujedno je bila i suvoditeljica.

Do sada je snimljeno osam epizoda. Prva epizoda je snimljena u povijesnoj kalifornijskoj misiji sv. Ivana Kapistrana.

Emisija je prevedena na hrvatski jezik. Ukoliko ne vidite podnaslove tijekom reprodukcije, uključite ih pritiskom na ikonu “titlovi”, koja se nalazi u alatnoj traci s donje desne strane vašeg Youtube preglednika, lijevo od ikone “postavke”.

Prethodni članakPropovijed kard. Burkea prilikom hodočašća “Populus Summorum Pontificum”.
Sljedeći članakGregorijanski napjevi u vrijeme Adventa