14129414589_05ddb83107_bIako smo još uvijek potreseni nedavnim ubojstvom mladog svećenika Bratstva sv. Petra (FSSP), možemo se utješiti činjenicom da će FSSP osim jednog brata u nebu, tragično preminulog o. Kennetha Walkera, dobiti i mnoštvo braće u našem ovozemaljskom hodu. U roku od svega 30-ak dana, Bratstvo će dobiti 12 novih svećenika i 10 đakona. Evo i točnih podataka:

  • 31. svibnja 2014. msgr. Athanasius Schneider, pomoćni biskup Astane u Kazakhstanu zaredio je za svete Kristove svećenike u katedrali sv. Cecilije u Omahi (Nebraska) sedmoricu đakona FSSP-a.
  • Isti dan su u Wigratzbadovom kolegiju u Lindau na Bodenskom jezeru zaređena devetorica đakona. Zaređen je i deseti đakon, pod dijecezom Argyll u Škotskoj. Đakonski red podijelio je msgr. Guido Pozzo, tajnik Pontifikalne komisije Ecclesia Dei, a pritom je služio i pontifikalnu Misu. Kao zanimljivost možemo istaknuti da je misno ruho biskupa, đakona i podđakona skrojeno od haljine francuske kraljice Marije Antoanete.
  • 14. lipnja 2014. u Virginiji su zaređena dvojica svećenika. Reditelj je bio msgr. James Conley, biskup Lincolna, a nazočan je bio i msgr. Paul Loverde, biskup Arlingtona.
  • 27. lipnja 2014. u katedrali Notre-Dame u Chartresu biskup Bayonnea Marc Aillet podijelit će svećenički red trojici francuskih đakona.

 Gledajući ove prizore, u sjećanje nam se prizivaju reci Ivanova Evanđelja:

“Ne izabraste vi mene,
nego ja izabrah vas
i postavih vas
da idete i rod donosite
i rod vaš da ostane
te vam Otac dadne
što ga god zaištete u moje ime.
Ovo vam zapovijedam:
da ljubite jedni druge.”

U prilogu objavljujemo nekoliko krasnih fotografija, a više možete vidjeti ovdje i ovdje:

Prethodni članakŠto je to “izvanredni oblik” Mise?
Sljedeći članakBiseri duhovnosti: Alfonz Rodriguez – “Vježbaj se u savršenosti i kršćanskim krepostima” (1609.)