U subotu 22. listopada u crkvi u Lindauu (blizu FSSP-ove bogoslovije u Wigratzbadu) mons. Wolfgang Haas, nadbiskup Vaduza, predvodio je obred podjele tonzure i reverende za 21 bogoslova druge godine. Bilo je tu pet Španjolaca, četiri Francuza, dva Nijemca, dva Talijana, po jedan Portugalac, Švicarac i Venezuelanac Brazilac, Švicarac i Čeh. A posebno lijepa vijest za Hrvatsku je ta da se među ovim bogoslovima nalazila i dva Hrvata. Tu nije kraj lijepim vijestima, jer se ove godine bogosloviji pridružio još jedan Hrvat, čime je broj hrvatskih bogoslova u FSSP-ovoj bogosloviji narastao na četiri. Podržimo ih svakoga dana našim molitvama.

Mnogima je poznato da Društvo Benedictus svake godine organizira prikupljanje sredstava za pomoć u školovanju naših bogoslova, pa tako vas i ove godine molimo da ih poduprete donacijom na račun Društva (svakako u opis plaćanja navedite “prilog za školovanje bogoslova”): IBAN HR4124020061100591166

Više o tome kako poduprijeti rad Društva Benedictus možete pročitati ovdje.

 

Na drugom kraju svijeta, u FSSP-ovoj bogosloviji u SAD-u (Denton, Nebraska) tonzuru i reverendu primilo je još 16 bogoslova: deset Amerikanaca, dva Novozelanđanina, jedan Kanađanin, jedan Meksikanac, jedan Filipinac i jedan Poljak.

Novost je i ta da je kapela u bogosloviji u Wigratzbadu dobila novo ruho, nedavno su instalirane nove korske klupe i novi glavni oltar, tako da je sam prostor time postao još prikladniji za bogoslužje i svakodnevnu molitvu.

Novo ruho kapele u bogosloviji u Wigratzbadu.

Izvor: FSSP Wigratbad blog

Prethodni članakMajke svećenikâ pješačile od Pariza do Rima kako bi molile papu Franju da ukine ograničenja tradicionalne Mise
Sljedeći članakZidni liturgijski kalendar za 2023. godinu