Predragi u Kristu, Društvo za promicanje tradicionalne Mise “Benedictus” kreće u razvoj mobilne aplikacije namijenjene vjernicima privrženim tradicionalnoj rimskoj liturgiji. Na taj način, mogli biste u svom džepu na raspolaganju imati bogati svijet rimske liturgijske baštine i molitvenog života. S obzirom da na hrvatskom jeziku (osim u pokojem antikvarijatu) nisu dostupni tiskani misali za puk koji bi sadržavali misne proprije (promjenjive dijelove Mise), ova aplikacija služila bi kao zamjena dok se i navedeni projekt tiskanog misala ne ostvari.

Jasno, razvoj ovakve aplikacije predstavlja dugotrajan i zahtjevan posao, ali vjerujemo da će korist koju će vjernici imati od nje višestruko isplativa. Zato ovim putem od vas, dragi čitatelji, tražimo malu pomoć. Ova aplikacija bit će skrojena sukladno potrebama (i koliko je to moguće, željama) vas vjernika. U tu svrhu razvojni tim Društva Benedictus sastavio je online anketu kako bismo prikupili relevantne podatke upravo od vas, budućih korisnika. Uz pomoć tih podataka nadamo se razviti korisnu i uporabljivu molitvenu aplikaciju.

Okvirno je zamišljeno da buduća aplikacija sadrži tekstove tradicionalne Mise (propriji+ordinarij), Sveto pismo čiji je prijevod bar donekle usuglašen s Jeronimovom Vulgatom (tzv. Siksto-Klementinom), kao i tekstove najpoznatijeg hrvatskog molitvenika “Kruh nebeski” uz još neke dodatke. Više o svemu u samoj anketi.

Upitnik je potpuno anoniman te se od Vas ne zahtijevaju osobni podaci!

Upitnik možete ispuniti na ovoj poveznici.

Unaprijed zahvaljujemo na odvojenom vremenu!

Prethodni članakVažna obavijest! Tradicionalna Misa u Zagrebu privremeno u novoj crkvi i u novom terminu!
Sljedeći članakBlagoslovljen novi komplet liturgijskog ruha