Te igitur

Ako ste svećenik koji na području Zagrebačke nadbiskupije ima pravo služenja Mise i znate ili želite naučiti služiti Misu prema misalu iz 1962. g. (tradicionalna latinska Misa) za zajednicu koja se nedjeljom okupljala u crkvi sv. Martina u Zagrebu, molim Vas da se javite na jednu od navedenih e-mail adresa:

drustvo.benedictus@gmail.com

tradicionalnamisa.com@gmail.com

Na iste adrese mogu se javiti i oni koji imaju informacije o takvim svećenicima.

Ovaj poziv upućujemo Vam prema izričitom poticaju iz Nadbiskupskog duhovnog stola.

O svim detaljima možemo Vas obavijestiti osobno.

Podsjetimo – vjernicima Zagrebačke nadbiskupije privrženim izvanrednom obliku Mise nažalost, već četvrti mjesec zaredom je uskraćena mogućnost da ju slave. Također, za ovu zajednicu vjernika to su i četiri teška mjeseca bez pastirskog vodstva i duhovne pomoći koja je mnogima izuzetno puno značila. Ukoliko niste u mogućnosti pomoći na prethodno navedeni način, bit ćemo zahvalni sjetite li nas se u vašim molitvama.

Prenosimo izjavu predjednika Društva za promicanje tradicionalne Mise – Benedictus:

“Nakon pogreba preč. Vitkovića upućeno je pismo na Nadbiskupiju na koje sam vrlo brzo dobio odgovor. Kako sam zamoljen, u idućem pismu opisao sam događanja i stanje u zajednici vjernika koji se okupljaju na misi prema Misalu pape Ivana XXIII. Također sam predložio imena svećenika koji bi bili spremni preuzeti službu ako bi ih iz Nadbiskupije imenovali. Nakon dva mjeseca, stigao je prošli tjedan odgovor u kojemu se traži da predložimo još imena prikladnih svećenika.

Zahvaljujem još jednom svima koji su poslali svoje svjedočanstvo o tradicionalnoj misi i pozivam na novu akciju. Molim vas da u osobnoj komunikaciji sa svećenicima koje poznajete provjerite bi li oni pristali da ih predložim u pismu Nadbiskupskom duhovnom stolu. Od njih se traži samo dobra volja. Budući da mnogi svećenici ne koriste internet, a rijetki čitaju ovaj blog, najbolji način je da im osobno pristupite i upitate ih o tome. Priznajem da ponekad nije ugodno pristupiti i ispitivati o ovim stvarima, ali stavite stvari na vagu. S jedne strane stoji par minuta možebitnih neugodnosti i u najgorem slučaju odbijanje, a s druge mogućnost da ponovno možemo slušati našu misu (i ne samo našu, nego i svih prethodnih generacija).

Hvala vam na trudu.”

Uredništvo stranice “Tradicionalna Misa” ovom prigodom poziva čitatelje da zamole i pomoć bl. Alojzija Stepinca:

Blaženi Alojzije, molimo te da nam pomogneš isprositi kod Gospodina milost slavljenja one iste svete Mise koju si ti, s tolikim žarom i pobožnošću, služio sve do svoje mučeničke smrti!

Sv. Misa u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Jeruzalemu, oltar sv. Nikole Tavelića.
Sv. Misa u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Jeruzalemu, oltar sv. Nikole Tavelića.
Prethodni članakKardinal Raymond Burke o katoličkoj „krizi muškaraca“
Sljedeći članak“Duh liturgije” Josepha Ratzingera u novom izdanju