Predragi u Kristu, obavještavamo vas da će se (na zamolbu rektora crkve Krista Kralja i ljubaznošću Zagrebačke nadbiskupije) u zimskom razdoblju, počevši od prve nedjelje Došašća – 1. prosinca 2019. celebracije tradicionalne Mise nedjeljom i zapovjedanim blagdanima preseliti u crkvu sv. Katarine na Gornjem gradu, i to u novom terminu, u 9:30 (umjesto u 11:00)!

S obzirom da crkva Krista Kralja na Mirogoju nema grijanja, i da su (u što smo se mogli uvjeriti tijekom prošle zime) temperature u njoj vrlo niske, rektor je ispravno uočio da bi bilo dobro (naročito zbog većeg broja djece i nekoliko trudnica u našoj zajednici) celebracije sv. Mise privremeno preseliti u prikladniji prostor. Ovom prilikom želimo izraziti zahvalnost i rektoru crkve Krista Kralja na brizi, ali i rektoru crkve sv. Katarine na gostoprimstvu i pomoći.

Crkva sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu

Crkva svete Katarine jedna je od najljepših zagrebačkih crkava. Ova barokna crkva smještena je na Gornjem gradu, a sagradili su ju oci isusovci u 17. stoljeću. Jednobrodna je sa šest bočnih kapela i apsidom. U kapelama se nalazi pet drvenih baroknih oltara iz 17. stoljeća te jedan mramorni oltar iz 1729. godine. Više o povijesti crkve možete saznati ovdje i ovdje.

Točan datum povratka u crkvu Krista Kralja na Mirogoju ovisit će o vremenskim prilikama, ali najvjerojatnije će to biti krajem ožujka ili početkom travnja 2020. O tome ćemo staviti pravovremenu obavijest kada za to dođe vrijeme.

Adresa akademske crkve sv. Katarine je: Katarinin trg bb, 10000, Zagreb

Kako doći do crkve? Ovdje možete naći točnu lokaciju.

Crkva sv. Katarine izvana
Prethodni članakZavršena prva duhovna obnova u Hrvatskoj za vjernike tradicionalnog rimskog obreda
Sljedeći članakZidni liturgijski kalendar za 2020. godinu