Zidni liturgijski kalendar za 2020. godinu

1020

 

Ove godine s malo zakašnjenja zbog brojnih drugih obveza, iz tiska je stiglo novo izdanje (8. po redu!) liturgijskog zidnog kalendara za tradicionalni rimski obred. Držali smo se dugogodišnjeg običaja da svaki novi kalendar ima jednu temu, odnosno zajedničku nit. Ove godine, potaknuti planiranom i Bogu hvala uspješno provedenom akcijom prikupljanja sredstava za kupovinu kompleta liturgijskog ruha, tema kalendara su svečane pjevane svete Mise, puni i najraskošniji oblik tradicionalne rimske liturgije (ne ubrajajući ovdje pontifikalnu, tj. biskupsku Misu) u kojem sudjeluju barem 3 klerika – svećenik celebrant, đakon i podđakon. Uz nadu da ćemo vrlo skoro u crkvi sv. Katarine moći iskusiti i ovaj oblik bogoslužja, uživajte u ljepoti ove nebeske liturgije kroz objektiv vrhunskog fotografa, dom Elvira Tabakovića, C.R.V., koji nam je izišao u susret i posegnuo u svoju bogatu fotografsku arhivu, na čemu od srca zahvaljujemo.

Ove godine će kupovina kalendara imati i mali karitativni karakter, pa će tako cijena kalendara biti 40 kn (umjesto dosadašnjih 35), a od svakog kupljenog kalendara 5 kuna donirat ćemo obitelji jednog nedavno preminulog mladog vjeroučitelja.

Kalendari se mogu kupiti prije i poslije tradicionalnih Misa u zagrebačkoj crkvi sv. Katarine (nedjeljama i zapovijedanim blagdanima u 9:30), a mogu se naručiti i putem email adrese (molimo, kopirajte točnu adresu): tradicionalnamisa.com@gmail.com ili naše facebook stranice.

Broj kalendara je ograničen, ali u slučaju potrebe otisnut će se dodatna naklada. Cijena kalendara je 40 kn (+troškovi dostave). Za narudžbu do 2 kalendara cijena dostave je 20 kn, a za 3 ili više kalendara 30 kn.

Prethodni članakVažna obavijest! Tradicionalna Misa preko zime dobiva drugu crkvu i drugi termin (crkva sv. Katarine u 9:30)
Sljedeći članakKomentar biskupa Schneidera: obred svete Pričesti u vrijeme pandemije