Mons. Schneider slavi svetu Misu po tradicionalnom obredu na nedavno zavšenoj konferenciji "Ars Celebrandi" u Poljkoj. fot. © 2015 Krzysztof Zietarski
Mons. Schneider slavi svetu Misu po tradicionalnom obredu na nedavno zavšenoj konferenciji “Ars Celebrandi” u Poljskoj. (fot. © 2015 Krzysztof Zietarski)

S promišljanjima mons. Schneidera mogli ste se već upoznati na ovim stranicama, ovdje i ovdje. Neumorni revnitelj za dostojanstvo Presvete Euharistije, o toj tematici izdao je dvije knjižice – prvu, “Dominus Est” (To je Gospodin), koja je izašla i u hrvatskom prijevodu, izdala je 2005. službena izdavačka kuća Svete Stolice, Liberia Editrice Vaticana, te 2013. i drugu, “Corpus Christi” (Tijelo Kristovo). Knjigu Corpus Christi nedavno su preveli i izdali naši prijatelji iz slovenskog udruženja “Juventutem”. Tom prigodom, Juventutem Slovenija organizirala je dvodnevni boravak mons. Schneidera u Ljubljani.

Tijekom svog boravka, mons. Schneider će predstaviti svoju knjigu “Corpus Christi”, i dva dana će slaviti svetu Misu po tradicionalnom rimskom obredu. Pozivamo sve zainteresirane vjernike iz Hrvatske da svojom nazočnošću pridonesu ovoj velikoj proslavi Boga i njegove Crkve.

Raspored događanja:

  • 18. studenog u 17:00 sati mons. Schneider će u župnoj dvorani ljubljanske župe Dravlje (Vodnikova cesta 279) održati predavanje, a nakon toga će u 19:00 uslijediti biskupska tiha Misa u obližnjoj crkvi sv. Roka.
  • 19. studenog u 17:30 mons. Schneider će u crkvi sv. Roka služiti pontifikalnu svetu Misu kod faldistorija (“Missae Pontificalis ad faldistorium.”) U tom, vrlo svečanom misnom obredu osim biskupa, sudjeluju đakon, podđakon, presbyter assistens, te ceremonijari i mnogi niži službenici. (Više o ovom obredu pogledajte ovdje:)

Athanasius Schneider je rođen 1961. u Kirgistanu, nakon što je njegova obitelj deportirana iz Njemačke. 1973. je emigrirao u Njemačku, a 1990. je zaređen za svećenika. 1997. primio je doktorat iz Patrologije na rimskom sveučilištu Augustinianum; od 1999. predavao je kao profesor glavnog sjemeništa Karagande (Kazahstan); 2006. imenovan je za naslovnog biskupa Celerine i pomoćnog biskupa Karagande; 2011 je imenovan za pomoćnog biskupa nadbiskupije Maria Santissima u Astani (Kazahstan), predsjednikom Liturgijskog vijeća i glavnim tajnikom Biskupske konferencije Kazahstana.

Knjiga "Corpus Christi" u slovenskom prijevodu.
Knjiga “Corpus Christi” u slovenskom prijevodu.